Rase de iepuri
Iepurele de campexternal image images?q=tbn:ANd9GcRMdOIrNoYAIjMlkjrdgB8gVrCKjCrWGFlMJ5fzsVBNszj0Vjabexternal image images?q=tbn:ANd9GcRgn4JHYjPQtj3R0a6h2NGBG2xFbvryKbaomGXIt_Kbyz2L3_aRUwexternal image images?q=tbn:ANd9GcSpwwsTcZu-YF9P58AOxkoqTsQ2Q_er7Gu-xJvU3dq4K_2Rm6Dv


Mamifer ierbivor, de talie medie, in jur de 3-5 kg, cu trup alungit lateral, comformat perfect pentru alergare, cu urechi lungi in forma de cornet, cu codita scurta si ridicata, cu ochi mari si bulbucati, avin picioarele posterioare lungi cu 5 degete si cele din fata scurte cu 4 degete. Coloritul este in general suriu (gri - cafeniu) cu alburiu pe abdomen si alb inferior cozii. Dimorfismul sexual este inexistent. Traieste maximum 12 ani.
Sunt predominante exemplarele in primii 3 ani de viata, datorita multiplilor dusmani naturali pe care ii au.
Iepurele ranit sau prins scoate un vaiet asemenator plinsetului de copil mic.Are auzul foarte bun, mirosul mediocru, iar vazul slab, distingind bine doar obiectele in miscare si cele care contrasteaza puternic cu mediul. Arealul de crestere este mare, practic toare zonele dintre golul alpin si malul marii. Manifesta preferinta pentru terenurile agricole din zonele de cimpie, coline si dealuri joase, in care se gasesc raspindite trupuri mici de padure.