BUN VENIT

IN LUMEA VIRTUALA A ANIMALELOR
animal001.gifanimal004.gif
Running Hamster
Play Running HamsterVom cunoste cateva mamifere:

  • Pisica:


2158_pisica_fericita_71.jpg
  • Cainele:

beagle_6_tn.jpg

  • Iepurasul Angora Alb:

  • 1_31776173.jpg
  • Tigrul:


Tigru_med.jpg


  • Panterea Neagra:

Pantere_med.jpg

Imagini 3D:


stereoscopic_red_blue_insecta_3d_www.ochelaristu.com.jpg
doi_catei_anaglyphic_3d_ochelari_red_cyan_www.ochelaristu.com.jpg

anaglife_3d_catelus_www.ochelaristu.com.jpgcal_3d_red_cyan_www.ochelaristu.com.jpg

realistic_3d_snake_red_cyan_www.ochelaristu.com.jpg
anaglyphic_snake_real_3d_www.ochelaristu.com.jpgstereoscopic_3d_dinozaur_red_cyan_www.ochelaristu.com.jpg
stereoscopic_3d_projection_bull_www.ochelaristu.com.jpg
real_3d_tiger_red_cyan_stereo_image_www.ochelaristu.com.jpg
cool_3d_image_realistic_dinosaur_www.ochelaristu.com.jpg


stereoscopic_3d_brown_bear_www.ochelaristu.com.jpg

ANIMALE NEVERTEBRATE
1)PROTOZOARE:
a)EUGLENA VERDE
Mediul de viata:
Printre alte fiinte microscopice, cum ar fi alge,bacterii, veti vedea si niste celule mici,alungite si foarte mobile. Acestea sunt euglene verzi; ele traiesc in apele dulci din mlastini si balti.
Alcatuirea corpului:
Corpul sau, alcatuit dintr-o singura celula, este alungit, mai rrotunjit la partea anterioara si mai ascutit la partea posterioara; euglenaeste un organism unicelular. La partea anterioara se observa un fir lung si subtire, numit flagel, cu ajutorul caruia euglena se deplaseaza.
Sensibilitatea:
Daca asezati langa fereastra borcanul in care se afla euglene, dupa cateva ore veti observa ca la suprafata apei, spre sursa de lumina, a aparut un strat de culoare verde, in care se gasesc aceste organisme; euglena se orienteaza spre lumina. Aceasta insusire se datoreaza unei formotiuni de culoare portocalie aflata la baza flagelului.
Daca asupra euglenei se proiecteaza, intr-o directie, un fascicul de raze produse de un bec puternic, se observa cum euglena se deplaseaza in directia opusa sursei de caldura; euglena este sensibila si la variatiile de temperatura. Euglena simte prin toata membrana ei umiditatea, uscaciunea, caldura, frigul etc.
Hranirea:
In citoplasma euglenei se afla numeroase formatiuni cu clorofila care dau culoarea verde animalului.
La lumina euglenele se hranesc prin fotosinteza, ca plantele verzi.
La intuneric euglenele isi pierd culoarea verde,deoarece nu mai au clorofila. In acest caz ele se hranesc ca animalele, cu substante organice, care trec in celula, strabatand membrana o data cu apa.
Acest mod dublu de hrnire arata inrudirea dintre plante si animale.
Respiratia:
Ca orice organism viu, pentru a trai euglena are nevoie de oxigen. Acesta trece in corpul animalului prin toata suprafata membranei. In citoplasma au loc arderi, in urma carora rezulta energia necesara vietii si dioxidul de carbon, care este eliminat tot prin membrana celului.
Excretia:
La baza flagelului se afla o punga, care se dilata si se contracta ritmic, numita vacuola controctila.Cand se dilata , punga se umple cu substante de excretie si apa, iar cand se contracta ea elimina busc, in afata organismului, aceste substante daunatoare.
Inmultirea:
In conditii de viata bune, euglena se inmulteste prin diviziune longituidunala. Daca conditiile de viata devinnefavorabile(seceta, inghet), are loc fenomenul de inchistare: animalul isi acopera corpul cu o substanta de protectie, formand un chist. in interiorul caruiafunctiile organismului sunt incatinite. Cand conditiile favorabile reapar, peretele chistului se rupe si eiglena isi reia viata normala. In chist euglena se poate divide.
424px-Euglena_scheme_no_arrows.svg.png images.jpeg euglena.jpg

b)GIARDIA
Giardia este alt protozoar flagelat.El este un parazit care traieste in intestinul subtire al omului(in special la copii).
Boala produsa de giardia se numeste giardioza.Giardiile peoduc tulburarii grave aproape in toate organele corpului:boli de ochi, bronsite,eczeme,boli de inima, tulburari digestive(stari de voma, lipsa poftei de mancare, diaree). Acest parazit periculos se transmite prin maini murdare, zarzavaturi si fructe nespalate, si chiar prin pamantul cu care copii se joaca adesea.
url.jpegurl.gif

c)PARAMECIUL
Parameciul traieste, ca si euglena, in apele dulci din mlastinisi balti.El este un animal unicelular. Corpul sau oval, alungit,masoara circa 0,25 mm lungime. Membrana celulei este acoperita cu mici firisoare, numite cili vibratili. In citoplasma se afla doi nuclei, unul mare si unul mic. Pe partea ventrala a corpului se observa o adancitura in forma de palnie, tapetata cu cili. In momentul in care paramecii simt substanta in mediu sau ating un obstacol, ei fugimediat in directia opusa. Aceeasi reactie o au si la schimbarile de temperatura sau de lumina; paramecii sunt sensibili la schimbarea factorilor de mediu. El se hraneste cu bacterii si alge unicelulare. Prin miscarea cililor, frana este orientata catre palnie; apoi,
printr-un orificiu asemanator unei guri, ajunge intr-un canal, la capatul caruia se creeaza o vacuola digestiva, care se misca permanent in ctiplasma. Digestia are loc ca la amiba, iar resturile nedigeratesunt eliminate printr-un mic por. La inceput parameciisunt raspanditi uniform in tot preparaul. Apoi, se strang la marginea lameleisau vin in jurul bulei de aer, deoarece ei cauta oxigenul necesar respiratiei. Asa se explica de ce se intr-o infuzie de fan paramecii se gasesc in pojghita formata la suprafata apei. Respiratia la parameci are loc pe toata suprafata membranei, ca la celelalte protozoare. El elimina substantele de excretieprin 2 vacuole contractile, care functioneaza ritmic: in timp ce una se umple, cealalta se goleste. Cand conditiile de viata sunt bune,se divid tranversal. In conditii nefavorabile, ei se pot inchista. Dupa mai multe diviziuni, indivizii devin din ce in ce mai mici si diviziumea se opreste. Atunc, paramecii se unesc doi cate doisi fac schimb de substanta din nucleii mici. Acest proces se numeste conjugare. Dupa conjugare, indivizii isi recapata fortele,se separa si isi reiau inmultirea prin diviziune. Paramecii sunt o sursa de hrana pentru animalele acvatice. Ei sunt considerati sanitari ai apelor, deoarece, prin consumarea bacteriilor si a resturilor organicenin descompunere, curata mediul.
T3FA7G75DS4WR3LOJML02LEMR.jpg2248600289_21c3327e03_o.jpg
Slideshow-uri(va rog inchide-ti muzica de fundal):

Animalute Slideshow: Botezatu’s trip from Tulcea, Romania to Tunisia was created by TripAdvisor. See another Tunisia slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.

Iepurasi Slideshow: Botezatu’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.

Sa ne Protejam Animalele...NU le Luati Dreptul la Viata Slideshow: BOTEZATU’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

Senatul Romaniei a promulgat legea pentru protectia animalelor. Astfel se considera fapta penala maltratarea animalelor, cei care bat/chinuie animalele putand sta dupa gratii un an sau chiar plati amenzi de pana la 10.000 ron. Legea interzice maltratarea, uciderea, abandonarea unui animal, eutanasierea animalelor sanatoase, folosirea animalelor pentru cersit sau lupte.

Proiectul mai prevede ca animale fara stapan sa fie capturate si transportate in adaposturi specializate, unde vor fi cazate pe o perioada de sapte zile. Ulterior, ele pot fi adoptate de asociatiile si fundaţiile pentru protecţia animalelor, dar numai dupa ce au fost sterilizate, vaccinate antirabic si deparazitate intern si extern.

Dragostea Trateaza Orice Boala... Slideshow: Botezatu’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

POWER POINT:Xonia & Deepcentral - My Beautiful One